ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα Χανιά BC συγχαίρουν τους διαιτητές για το Fair Play

Συγχαρητήρια επιστολή έστειλαν στο ΣΥΔΚΑΚ τα Χανιά BC για την αξιέπαινη κίνηση που έκαναν οι διαιτητές στον αγώνα πρωταθλήματος μίνι της περασμένης Κυριακής (03/06) απέναντι στον Πλατανιά.

Συγκεκριμένα, οι κ. Καμπίτσης και Χριστινάκης στο ημίχρονο του ματς, κι ενώ ο Πλατανιάς προηγούταν 8-47, προφασίστηκαν βλάβη στον ηλεκτρονικό πίνακα, προκειμένου οι μικροί αθλητές του Χανιά BC ν’ αποφύγουν το ψυχολογικό βάρος της μεγάλης διαφοράς στο σκορ.

Και η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα, καθώς το δεύτερό μέρος έληξε ισόπαλο 26-26 (34-73). Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με την παρούσα επιστολή μας αισθανόμαστε την υποχρέωση να συγχαρούμε δημόσια τους διαιτητές – μέλη σας κ.κ. Καμπίτση-Χριστινάκη που διαιτήτευσαν την Κυριακή 03-06-18 τον αγώνα πρωταθλήματος μίνι μεταξύ της ομάδας μας ΧΑΝΙΑ B.C. και της ομάδας του Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑ.

Πήραμε αυτή την απόφαση με αφορμή το γεγονός που συνέβη στο τέλος του Α΄ημιχρόνου και ενώ προηγείτο η ομάδα του Πλατανιά με σκορ 08-47 οι παραπάνω διαιτητές, μας ανακοίνωσαν την απόφασή τους ότι θα προφασιστούν βλάβη στον ηλεκτρονικό πίνακα, προκειμένου να προστατευτούν οι αθλητές μας από το ψυχολογικό βάρος της μεγάλης διαφοράς του σκορ.

Αυτή η απόφαση λειτούργησε πάρα πολύ θετικά στους αθλητές μας και αυτό αποδεικνύεται από το σκορ του δευτέρου ημιχρόνου που ήλθε ισοπαλία 26-26! Επίσης καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού εκτός από τα διαιτητικά τους καθήκοντα επιδόθηκαν με μεγάλο ζήλο στους αθλητές και των δύο ομάδων να διδάσκουν συνέχεια τους κανονισμούς και να τους διορθώνουν ώστε να μάθουν να παίζουν σωστά.

Επειδή την Κυριακή βιώσαμε το ευ αγωνίζεσθαι και το fair play σε όλο τους το μεγαλείο και επειδή τέτοιας ποιότητας διαιτητές μας είναι άκρως απαραίτητοι και χρήσιμοι στο άθλημα που υπηρετούμε,  θεωρήσαμε ηθική μας υποχρέωση να προβούμε σ’ αυτή την ενέργεια».