Τεχνική Κολύμβηση

Πάει... Κωνσταντινούπολη η Σκυλουράκη! Σάρωσε στα μετάλλια στο Χειμερινό ο ΝΟΧ

Εξαιρετικές επιδόσεις σημειώθηκαν για λογαριασμό του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στους Χειμερινούς αγώνες κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης Νοτίου Ελλάδας οι οποίοι διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου στο Κολυμβητήριο Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ".

Οι αθλητές του Ηλία Καλαμαρίδη κατάφεραν για μια ακόμη φορά να πρωταγωνιστήσουν, πιάνοντας όρια Εθνικής ομάδας, καταρρίπτοντας ατομικά ρεκόρ, ενώ περισυνέλεξαν έναν μεγάλο αριθμό μεταλλίων. Συγκεκριμένα, ο απολογισμός τους ανήλθε στα 72 μετάλλια, εκ των οποίων τα 22 χρυσά, 23 ασημένια και 27 χάλκινα.

ΟΡΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ Η ΣΚΥΛΟΥΡΑΚΗ

Η καλύτερη επίδοση στους αγώνες -και μία από τις σημαντικότερες συνολικά στο Χειμερινό- σημειώθηκε από τη Χριστιάνα Σκυλουράκη (φωτ.). Η νεαρή αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου κατάφερε να σφραγίσει το όριο για την Εθνική ομάδα στο αγώνισμα των 1500μ. επιφάνεια με χρόνο 14:14.12, εξασφαλίζοντας έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα της τη συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων/Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης, η Σκυλουράκη είχε ακόμη δύο σπουδαίες επιδόσεις που μπορεί να μην αποτελούν όρια Εθνικής, ωστόσο πρόκειται για πολύ γρήγορους χρόνους και δη στα αγωνίσματα 400μ. Υ/Β με 3:21.54 και 800μ. επιφάνεια με 7:23.09.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Εκτός της Σκυλουράκη, εξαιρετική παρουσία είχαν κι άλλοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά στα όρια. Πρόκειται για τη Μαρία Λαμπαρδάκη στα 100μ. επιφάνειας (43.11) και την Ευαγγελία Ριτζάκη (43.79), ενώ επίσης κοντά στο όριο βρέθηκε και ο Θανάσης Δημουλιός στη σκυτάλη 100μ. Νέων/Νεανίδων με 45.48.

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΔΗΣ

Σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Ηλία Καλαμαρίδη: «Οι Χειμερινοί αγώνες κατηγοριών Νοτίου Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή σε αθλητές (350) και σωματεία (15). Ο ΝΟΧ συμμετείχε με 46 αθλητές και αθλήτριες και πραγματοποίησε μια ξεχωριστή εμφάνιση αφού οι αθλητές μας συγκέντρωσαν 22 χρυσά, 23 αργυρά και 27 χάλκινα μετάλλια. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η αθλήτρια Χριστιάνα Σκυλουράκη παρά το νεαρό της ηλικίας της (κατηγορία Γ' πρώτη χρονιά) εκτός των ξεχωριστών εμφανίσεων που πραγματοποίησε στα 400μ. Υ/Β αλλά και στα 800μ. επιφάνεια, με τον χρόνο που σημείωσε στα 1500μ. επιφάνεια έπιασε το όριο για την συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων/Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία. Επίσης κοντά στα όρια βρίσκονται και οι αθλήτριες για τα 100μ. επιφάνεια, Μαρία Λαμπαρδάκη (43.11) και Ριτζάκη Ευαγγελία (43.79), όταν το όριο είναι στα 42.60. Επίσης κοντά στο όριο βρίσκεται και ο χρόνος που σημείωσε στη σκυτάλη 100μ. Νέων/Νεανίδων ο Θανάσης Δημουλιός (45.48) όταν το όριο του Πανευρωπαϊκού είναι 45.09.