ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναδιάρθρωση: «Δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες πρωτάθλημα με 20 ομάδες»

Μια ουσιαστική εξέλιξη σημειώθηκε την Τετάρτη (13/6), οπότε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε με τους υπευθύνους της Σούπερ Λιγκ για το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας novasports, που ίσως -για ευνόητους λόγους- να έχει μια καλύτερη ενημέρωση για το πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα, «αυτή τη στιγμή, επικρατέστερο σενάριο είναι το πρωτάθλημα να αρχίσει με 16 ομάδες και να υποβιβαστούν 6 και να ανέβουν 2 (αν και αυτό είναι ρευστό ακόμα) οπότε και το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 να διεξαχθεί με 12 ομάδες».

Με βάση αυτό το σενάριο φυσικά, η αναδιάρθρωση δεν θα προχωρήσει έτσι όπως λεγόταν μέχρι σήμερα, αν και παρακάτω στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ακόμη ότι, «στο τραπέζι παρέμεινε και η πρόταση των δύο ομίλων με τη συμμετοχή 10 ομάδων, μια πρόταση που δεν δείχνει για την ώρα τουλάχιστον να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες».

Οπως και να ‘χει το θέμα βρίσκεται στην τελική του ευθεία ενώ είναι προφανές ότι θα τεθεί προς διαβούλευση, αλλά αυτό διαφαίνεται ότι μεταφέρεται για την επόμενη εβδομαδα... Ουσιαστικά, αυτό που απομένει είναι η τελική εισήγηση της Σούπερ Λιγκ και από εκεί και πέρα της ΕΠΟ για να ξεκαθαρίσει οριστικά το ζήτημα.

Το ρεπορτάζ από το σάιτ novasports έχει ως εξής:

«Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τους υπευθύνους της Super League, την οποία εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος, Βασίλης Γκαγκάτσης και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Χρήστος Δάρας.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού ενημέρωσε τη διοργανώτρια αρχή για τις σκέψεις που έχει για τη διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος και φυσικά την αναδιάρθρωση. Πλέον, περιμένει την τελική εισήγηση της Super League και κατ’ επέκταση και της ΕΠΟ για να αρχίσει να μπαίνει σε μια σειρά το πλάνο της αναδιάρθρωσης και να μπορέσουν να το υλοποιήσουν.

Αυτή τη στιγμή, επικρατέστερο σενάριο είναι το πρωτάθλημα να αρχίσει με 16 ομάδες και να υποβιβαστούν 6 και να ανέβουν 2 (αν και αυτό είναι ρευστό ακόμα) οπότε και το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 να διεξαχθεί με 12 ομάδες.

Βέβαια, στο τραπέζι παρέμεινε και η πρόταση των δύο ομίλων με τη συμμετοχή 10 ομάδων, μια πρόταση που δεν δείχνει για την ώρα τουλάχιστον να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Όπως και να ‘χει, τα πάντα θα τεθούν σε διαβούλευση ενώπιον των ομάδων που θα απαρτίζουν την Super League την επόμενη περίοδο και ουσιαστικά αυτές θα είναι που θα αποφασίσουν για το πλάνο της αναδιάρθρωσης.

Τις επόμενες ημέρες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αναμένεται να συναντηθεί με τους τέσσερις «μεγάλους», αλλά και την ΕΠΟ προκειμένου να τους ενημερώσει για τις σκέψεις του.

Ακολούθως, πιθανότατα, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της Super League για το μέλλον του συνεταιρισμού και της τελικής μορφής του προσεχούς πρωταθλήματος».