ΧΑΝΙΑ

Δίκτυο Ακαδημιών: «Κάτι πολύ δυνατό και πρωτοποριακό» (pics)

Την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά, το οποίο χαρακτήρισαν «πολύ δυνατό και πρωτοποριακό» εξέφρασαν όλοι οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια αυτή, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της ΜΟΒΙΑΚ. 

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Αντώνης Ροκάκης και ο ομόλογός του στις ομάδες Ακρωτηρίου και στη ΜΟΒΙΑΚ, Μανώλης Σβουράκης, "ένωσαν" τις δυνάμεις τους για συνεργασία σε επίπεδο Ακαδημιών, με τις Ακαδημίες Πανακρωτηριακού, ΕΘΚ και Λεόντων να εντάσσονται στο Δίκτυο. Πρόκειται ουσιαστικά, όπως αναφέρθηκε, για ιδέα του τεχνικού διευθυντή των Ακαδημιών (και πλέον και του Δικτύου) του Ακρωτηρίου Βασίλη Παπαδάκη, με την οποία ταυτίζονταν και οι Α. Ροκάκης, Μ. Σβουράκης, με αποτέλεσμα πλέον να παίρνει σάκρα και οστά, με την προσδοκία να υπάρξουν και άλλες Ακαδημίες που θα ενταχθούν στο Δίκτυο. 

ΟΙ ΣΒΟΥΡΑΚΗΣ - ΡΟΚΑΚΗΣ

Svourakis

Ως οικοδεσπότης ο Μανώλης Σβουράκης άνοιξε τον "χορό" των δηλώσεων για το Δίκτυο Ακαδημιών, στο οποίο είναι ακόμη οι Ακαδημίες Κισσαμικού, Νέου Κισσαμικού, ΑΟ Χανιά, Κρ. Αστέρα και Νέων Χανίων. Στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής: «Είναι κάτι πρωτοποριακό, τόσο για τον νομό των Χανίων, όσο και σε επίπεδο Κρήτης, αλλά ενδεχομένως και σε πανελλήνια εμβέλεια. Είμαι που υπερήφανος που είμαι “παρών” σε αυτή την ομάδα, όπου με πολλή αγάπη και όρεξη για το χανιώτικο ποδόσφαιρο κάνουμε μία προσπάθεια ευελπιστώντας το ποδοσφαιρικό αύριο, τόσο του νομού μας, όσο και σε επίπεδο Κρήτης. Είμαι υπερήφανος γιατί κλείνοντας 7 χρόνια παρουσίας στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, που με πολλή αγάπη έχω ασχοληθεί από την πρώτη ημέρα, εκφράζοντας την αγάπη μου στις Ακαδημίες είχε ένα όραμα να δημιουργήσουμε μία πρότυπη Ακαδημία, τέτοια, όχι μόνο για τον νομό μας, αλλά και σε πανελλήνια εμβέλεια, να έχουμε μιμητές και να μας ακολουθήσουν. Με υπερηφάνεια σας ανακοινώνω ότι με ανθρώπους που εκτιμώ πάρα πολύ συμπλέουμε σε αυτή την προσπάθεια και σας παρουσιάζουμε αυτό το πλάνο. Οραμα μας, μετά τη συνεργασία πριν μερικά χρόνια με τη Λίβερπουλ για 2,5 χρόνια, ήταν η Ακαδημία του Ακρωτηρίου να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρία στο κομμάτι των Ακαδημιών. Μετέπειτα ενδιαφερθήκαμε και είχαμε μία επαφή με την Μπαρτσελόνα για να τη φέρουμε εδώ στην Κρήτη, γιατί θέλαμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με τη Λίβερπουλ. Για διάφορους λόγους όμως δεν ευδοκίμησε αυτή η συνεργασία. Ετσι σκεφτήκαμε πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε αυτή την προσπάθεια και μιλώντας με τον τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας μας, τον κ. Βασίλη Παπαδάκη, είπαμε να κοιτάξουμε κάτι πιο ουσιαστικό για τις Ακαδημίες και έτσι μετά από πολλή σκέψη και ανταλλαγή απόψεων η εισήγησή του ήταν να συνεργαστούμε με ένα Δίκτυο Ακαδημιών του νομού μας, που έχουν την ίδια αγάπη και φιλοσοφία, ώστε να το αναπτύξουμε σε τοπικό επίπεδο. Σε συνεργασία με τον φίλο μου Αντώνη Ροκάκη, που ταυτίζεται απόλυτα με τις δικές μου απόψεις και έχει μεγαλύτερη εμπειρία και σε μεγαλύτερο επίπεδο από μένα, είπαμε να το αξιολογήσουμε και να το προσπαθήσουμε και έτσι το όραμά μας να πάρει “σάρκα και οστά” από την επόμενη ημέρα. Εγγύηση για εμένα είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τραπέζι αυτό. Δημιουργούμε μία μεγάλη ομάδα, ένα Δίκτυο πρωτοποριακό, που σίγουρα μόνο οφέλη θα έχει για το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε συνεργάτη, ως σύμβουλο, τον Γιώργο Αμανατίδη, έναν εξαίρετο άνθρωπο με ήθος και με μεγάλη προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και από το κομμάτι του υπεύθυνου Ακαδημιών του Ολυμπιακού. Ολοι οι παρευρισκόμενοι αφιερώνουν από τον προσωπικό τους και οικογενειακό τους χρόνο και εμπλουτίζουν την αγάπη αυτή, το χόμπι τους, την προσπάθεια αυτή και είμαι σίγουρος ότι το Δίκτυο αυτό θα έχει κι άλλους μιμητές και εύχομαι να έρθουν και άλλες Ακαδημίες στην προσπάθεια αυτή».

Rokakis

Τη "σκυτάλη" πήρε ο Αντώνης Ροκάκης, λέγοντας τα εξής:«Η χαρά και η τιμή είναι πολύ μεγάλη. Είναι ένα όνειρο ετών και πιστεύω ότι είναι ένα όνειρο, όχι μόνο δικό μας, αλλά όλων των Χανιωτών, που αγαπάνε το χανιώτικο ποδόσφαιρο και θέλουν να το δουν να αναπτύσσεται όχι αυστηρά στα πλαίσια του νομού μας, αλλά και παραέξω. Αυτό για να γίνει θέλει σύμπραξη δυνάμεων, γιατί ποτέ και πουθενά δεν μπορεί ένας άνθρωπος να καταφέρει αυτό που μπορούν να καταφέρουν πολλοί άνθρωποι δυνατοί-ενωμένοι. Με αυτή τη σκέψη και αυτό το πλάνο και στο πλαίσιο της καθαρής αγάπης για το ποδόσφαιρο όλοι εδώ οι παρευρισκόμενοι, οι παρούσες ομάδες, υπό την ομπρέλα της ΠΑΕ Χανιά, όπως θα λέγεται πολύ σύντομα η ΠΑΕ μας, πάμε να κάνουμε κάτι πολύ δυνατό, κάτι πρωτοποριακό. Είναι κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη, πάντα προς το καλύτερο και πάντα για να ενώσει. Ολοι όσοι είμαστε παρόντες είμαστε άνθρωποι της ίδιας φιλοσοφίας, που μας αρέσει να ενώνουμε και όχι να χωρίζουμε. Οι πόρτες είναι ανοιχτές και στην πορεία θα μπορούν να συμμετέχουν και άλλες ομάδες και άλλες Ακαδημίες, υπό την καθοδήγηση του Δικτύου και της συνεργασίας αυτής που θα αναπτυχθεί. Είναι ένα εγχείρημα που χρειάζεται πολλή δουλειά, δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα και όπως έχω πει και στο παρελθόν τα καράβια είναι ασφαλή στα λιμάνια, αλλά δε φτιάχνονται για να είναι στα λιμάνια, αλλά για να ταξιδεύουν και να φτάνουν στον προορισμό τους. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς. Πάμε δυνατά για το καλό του χανιώτικου ποδοσφαίρου».

Svourakis Rokakis1

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Papadakis

Ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου και του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά Βασίλης Παπαδάκης πριν παρουσιάσει το πλάνο λειτουργίας δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος. Οπως ανέφερε: «Αισθάνομαι συγκινημένος, γιατί σε αυτόν εδώ τον χώρο έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές και έχουμε πάρει σπουδαίες αποφάσεις με τον κ. Σβουράκη. Σήμερα είναι άλλη μία ιστορική στιγμή. Αυτή η ιδέα γεννήθηκε εδώ, μέσα από κουβέντες, το να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ενώσουμε Ακαδημίες στα Χανιά και να κάνουμε ένα Δίκτυο και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Υπάρχει η παρουσία δύο πολύ ισχυρών ανθρώπων, του κ. Σβουράκη και του κ. Ροκάκη, που μόλις ήρθαν σε επαφή και έγιναν οι πρώτες κουβέντες καταλάβαμε όλοι ότι είναι κάτι που τους ενδιαφέρει και που το σκέφτονταν και οι ίδιοι. Κάτι που υπήρχε μέσα μας και έπρεπε να βγει προς τα έξω και τελικά βρέθηκε η ευκαιρία φέτος να ξεκινήσει. Είναι μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, που μπορεί όμως να βοηθήσει πολλαπλά το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Μπορεί να βοηθήσει όλους τους Χανιώτες και με πνεύμα συνεργασίας να πάει μπροστά. Οπως ανέφερε και στην πρώτη μας συνάντηση ο κ. Ροκάκης θα είναι μία ομπρέλα που θα “σκεπάσει” τα Χανιά και θα ενώσει Ακαδημίες, προσφέροντας στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και στα παιδιά μικρότερης ηλικίας έναν σύγχρονο τρόπο προπόνησης, δομημένο, μεθοδολογικό, έτσι ώστε να καταφέρουμε να τα εξελίξουμε σωστά και να φτάσουν στην κορυφή, που φυσικά είναι η ΠΑΕ Χανιά. Ολο αυτό γίνεται υπό την αιγίδα και υπό την ομπρέλα της ΠΑΕ Χανιά».

ΟΙ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ - ΦΥΝΤΙΚΑΚΗΣ

Diktyo Akadimion4

Τοποθετήσεις έγιναν και από τους προέδρους Κρ. Αστέρα και Ερ. ΑΟ Χανιά, Νεκτάριο Μαρκουλάκη και Ανδρέα Φυντικάκη, αντίστοιχα, με τον δεύτερο να κάνει κάλεσμα στήριξης και στην προσπάθεια της γυναικείας ομάδας.

Markoulakis

Η τοποθέτηση του Ν. Μαρκουλάκη ήταν η εξής: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, ξεκινάμε κάτι πάρα πολύ ωραίο για το χανιώτικο ποδόσφαιρο και για τα παιδιά των Χανίων, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία μέσα από πολλή δουλειά με μεράκι από τους προέδρους και τις ομάδες που δημιουργούμε αυτό το Δίκτυο να έχουν εξέλιξη και ένα μέλλον για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Αυτό θα γίνει με μεράκι, όρεξη και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Αμανατίδη που θα μας βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα και θα μας οργανώσει για να γίνει γνωστή αυτή η προσπάθεια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παραπέρα. Θα είναι κάτι πολύ καλό και όλοι οι Χανιώτες πρέπει να το στηρίξουν, με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Fyntikakis

Από την πλευρά του ο Α. Φυντικάκης ανέφερε τα εξής: «Επικροτούμε σαν ΑΟ Χανιά την προσπάθεια που γίνεται. Ευχαριστούμε τον Γιώργο Αμανατίδη που θα μας δώσει τα επαγγελματικά του “φώτα” για να γίνει σωστή δουλειά για τα παιδιά των Χανίων. Θέλουμε την ενίσχυση απ’ όλους στην προσπάθεια αυτή, όπως και στην προσπάθεια της γυναικείας ομάδας του ΑΟΧ στη Β’ Εθνική, ώστε να την ανεβάσουμε στην Α’».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Amanatidis1

Για το πρόσωπο-έκπληξη στο Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά, Γιώργο Αμανατίδη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού συμβούλου, θα υπάρξει αναλυτικότερο ρεπορτάζ στη συνέχεια.