ΧΑΝΙΑ

Γ. Αμανατίδης: Γίνεται μία τρομερή προσπάθεια στα Χανιά

Τη δική του "θέση" στην εκπομπή "Η ώρα των πρωταθλητών" της nova είχε το Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά. 

Καλεσμένος στο Post Game του Ολυμπιακός-Αρης ήταν ο παλαίμαχος αμυντικός των "ερυθρόλευκων" και τεχνικός σύμβουλος του Δικτύου Ακαδημιών Γιώργος Αμανατίδης.

Οταν ρωτήθηκε από τους Γιαννίκο Δούσκα και τη Λίλα Κουντουριώτη για την ενασχόλησή του με τις Ακαδημίες έκανε εκτενή αναφορά για το Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ήταν τα εξής: «Μία συνεργασία με τα Χανιά που ξεκίνησε φέτος από τον Σεπτέμβριο, με το Δίκτυο Ακαδημιών, που έχουμε ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μήνες και θέλουμε να το "απλώσουμε" σε όλη την Κρήτη και μετέπειτα σε όλη την Ελλάδα. Αλλά το πηγαίνουμε βήμα-βήμα έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε ποιότητα. Υπάρχει ένα πλάνο και ένας στόχος, με ανθρώπους με πολύ καθαρό μυαλό, με πολύ υγιή σκέψη, που θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά των Χανίων, όλου του νομού, σε όλα τα Κρητικόπουλα και σε παιδιά σε όλη την Ελλάδα, όπου αξίζει να τους δώσουμε αυτό που αξίζει».

Για το αν υπάρχει ανταπόκριση και για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πια το ποδόσφαιρο αλάνας: «Υπάρχει τρομερή ανταπόκριση. Εγώ θα κρίνω από όταν ήμουν εγώ πιτσιρικάς. Δεν είχα ποτέ κανέναν γύρω μου να με καθοδηγήσει, να με προστατεύσει, να μου μιλήσει. Τώρα αυτή η νέα γενιά τα έχει όλα. Υπάρχουν ολόκληρα τιμ ανθρώπων, εξειδικευμένων, που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ γι' αυτούς. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούν οι ίδιοι για να μπορέσουν να πάρουν αυτό που αξίζουν. Για να πάρουν αυτό που αξίζουν θα πρέπει κάποια στιγμή να θυσιάσουν κάποια πράγματα. Δεν μπορούν να τα έχουν όλα. Σε ένα τέτοιο πλάνο δουλεύουμε στα Χανιά. Γίνεται τρομερή δουλειά και είναι μία ομάδα ατόμων που "τρέχει" αυτό το πλάνο, με επικεφαλής τον κ. Ροκάκη και πίσω του ανθρώπους, πρώτα απ' όλα φίλους και μετέπειτα συνεργάτες, που έχουν ξεκινήσει από το Καστέλι και γίνεται μία τρομερή προσπάθεια. Μέσα σε τέσσερις μήνες έχουμε κάτω από την "ομπρέλα" μας περίπου 1500 παιδάκια. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη και αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να μη μιλάμε αλλά να πράττουμε πάρα πολύ».

Για το γεγονός ότι φαντάζει υγιές αυτό και ο ίδιος δείχνει ενθουσιασμένος: «Είναι πολύ υγιές και είμαι ενθουσιασμένος. Είναι μία πρόκληση για όλους μας. Μία ομάδα Super League 2 να ξεκινάει αυτό το νέο πρότζεκτ, που θέλει πολλή δύναμη, πολύ καθαρό μυαλό και πολλή επιμονή και υπομονή για να το καταφέρεις. Από τα παιδιά παίρνουμε δύναμη και από την ανταπόκριση που δεχόμαστε αυτή τη στιγμή και από αυτό που γίνεται κάθε μέρα, όπου βάζουμε ένα λιθαράκι παραπάνω. Ενώ ήρθε η πρώτη ομάδα εδώ (για το παιχνίδι με Απόλλωνα Σμύρνης) καθόμασταν και συζητάγαμε για τις Ακαδημίες. Πώς θα το "χτίσουμε" εδώ. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η βάση για να μπορέσουμε να πάμε στην κορυφή της πυραμίδας. Είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο και πιστεύω ότι θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία και τρομερή ανταπόκριση».

Απόδοση δηλώσεων: athlitiko

Το βίντεο (από το 58:30 και μετά):

 

karta antonis garden