Κολύμβηση

Παγκόσμιο κολύμβησης: Την Κυριακή ρίχνεται στη μάχη η Ντουντουνάκη

Πρεμιέρα αύριο - Κυριακή (21/7) για την κολύμβηση στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πρεμιέρα και για την Άννα Ντουντουνάκη που θα αγωνιστεί στα προκριματικά των 100 μέτρα πεταλούδας γυναικών.

Ο βασιλιάς του Υγρού στίβου, η κολύμβηση, κάνει την εμφάνισή της αύριο - Κυριακή (21/7) και για τις επόμενες οκτώ ημέρες στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Γκουανκζού της Νότιας Κορέας.

Στην κεντρική πισίνα του πανεπιστημίου του Ναμπού χωρητικότητας 11.000 θεατών θα παρελάσουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης. Ανάμεσά τους και 7 Έλληνες κολυμβητές / κολυμβήτριες που θα λάβουν μέρος σε 16 αγωνίσματα.

Η αρχή γίνεται την Κυριακή (21/7) όπου θα συμμετάσχουν σε τέσσερα αγωνίσματα τρία ατομικά και ένα ομαδικό, τη σκυταλοδρομία 4Χ100μ ελεύθερο των ανδρών το μοναδικό ομαδικό για τα Ελληνικά χρώματα.

Στόχοι; Οι καλές επιδόσεις, όρια για Ολυμπιακούς και μετάλλια. Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν την Κυριακή (21/7, 04.00 ώρα Ελλάδας) και πρώτος θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Νέγρης (400μ. ελεύθερο).

Επόμενο αγώνισμα με Ελληνικό (αλλά και Χανιώτικο) ενδιαφέρον τα προκριματικά των 100 μέτρα πεταλούδας γυναικών που θα πάρει μέρος η Άννα Ντουντουνάκη. Η Χανιώτισσα κολυμβήτρια θα αγωνιστεί στην 5η από τις 6 σειρές και έχει δηλωθεί με χρόνο 57.77.

Η Άννα Ντουντουνάκη θα αγωνισθεί επίσης στα 200μ. πεταλούδα (24/7) και στα 50μ. πεταλούδα (26/7). Για την Άννα και γενικότερα για την Ελληνική κολυμβητική ομάδα και την παρουσία της στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αναφέρθηκε ο εκ των ομοσπονδιακών προπονητών Άκης Οικονόμου:

«Φτάσαμε στο μεγαλύτερο στόχο της χρονιάς. Αυτό που θέλω να ευχηθώ για όλους να είναι όσο πιο κοντά στους στόχους τους. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Θεωρώ ότι έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε κάποιες καλές επιδόσεις κάποια καλά πλασαρίσματα.

Κρατάμε πάντα λίγο χαμηλά τον πήχη, λόγω της δυσκολίας κι επειδή πάντα οι πρώτες μέρες είναι πιο δύσκολες και πιστεύω ότι η προσπάθεια των παιδιών θα είναι η μέγιστη δυνατή. Σίγουρα μέσα στους στόχους μας είναι κάποια όρια για τους Ολυμπιακούς και μέσα από τους χρόνους θα έρθει και μια καλή κατάταξη.»