Γυναικείο Ποδόσφαιρο

Καταγγέλλουν επίθεση τα Τρίκαλα, τι απαντάει ο Εργοτέλης

Τα Τρίκαλα καταγγέλλουν επίθεση στην αποστολή τους από την πλευρά του Εργοτέλη μετά το τέλος του μεταξύ τους αγώνα, με τον ηρακλειώτικο σύλλογο ν’ απαντάει πως πρόκειται να διερευνήσει την υπόθεση.

Η ομάδα της Θεσσαλίας υποστηρίζει, μάλιστα, ότι χτυπήθηκε η παίκτρια τη Ντόνια Σάλομον, ενώ η Μαρλέν Μπαρμπόσα έχασε τις αισθήσεις της από τον πανικό που επικρατούσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Είναι η πρώτη φορά που βγάζουμε ανακοίνωση μετά από τόσα χρόνια και αυτό έχει την αξία του. Σήμερα (σ.σ. χθες) στο Μαρτινέγκο ζήσαμε γεγονότα που συνηθίζονται δυστυχώς στο ποδόσφαιρο ανδρών αλλά είναι σπάνια στο ποδόσφαιρο γυναικών. Με τη λήξη του αγώνα δημιουργήθηκε ένταση από αναπληρωματικές παίκτριες της γηπεδούχου ομάδας εναντίον παικτριών μας με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε από τον διαιτητή σε άλλα αποδυτήρια προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στα αποδυτήριά μας όταν πλέον όλοι είχαν αποχωρήσει. Με τη συνοδεία και την εγγύηση του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή κ. Κουτσάκη ξεκινήσαμε να βγούμε από το γήπεδο και να πάμε στο λεωφορείο .Ακριβώς στην έξοδο ήταν συγκεντρωμένες παίκτριες του Εργοτελη, η προπονήτριά τους, μέλη της διοίκησης και φίλαθλοι-γονείς.

Εκεί ξεκίνησε η παρενόχληση της αποστολής που οδήγησε σε βιαιοπραγίες καθώς αναπληρωματική παίκτρια του Εργοτελη γρονθοκόπησε την αθλήτριά μας Ντόνια Σάλομον (η οποία φέρει σημάδι κάτω από το χείλος),ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη ενώ απειλήθηκαν και άλλα μέλη της αποστολής που έσωσε με την παρουσία του ο κ. Κουτσάκης. Κλήθηκε η αστυνομία που δυστυχώς δεν υπήρχε στο γήπεδο και τα πράγματα ηρέμησαν μόνο όταν η αθλήτριά μας Μαρλέν Μπαρμπόσα έπαθε σπασμούς και έχασε τις αισθήσεις της οπότε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο(Πήρε εξιτήριο μια ώρα αργότερα)

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι κάναμε κάθε προσπάθεια να μην δοθεί συνέχεια, ούτε με την αστυνομία αλλά ούτε με την κοινοποίηση των γεγονότων περιμένοντας μια καταδίκη από τον επίσημο Εργοτέλη. Υπήρξε τηλεφωνική συγγνώμη από μέλος της διοίκησης της ομάδας του Ηρακλείου αλλά ως εκεί. Ο κ. Κουτσάκης τηλεφώνησε επανειλημμένως προκειμένου να μας εκφράσει την συμπάθειά του για τα γεγονότα και τον ευχαριστούμε για την γενικότερη στάση του που δυστυχώς δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει αυτά που έγιναν.

Μπορούμε να δικαιολογήσουμε την πρώτη ένταση που έγινε μετά τη λήξη λόγω των τεταμένων νεύρων. Όμως τα επεισόδια που ακολούθησαν μισή ώρα μετά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και μάλιστα όταν η μόνιμη επωδός των λεγόμενων των ανθρώπων του Εργοτελη ήταν ότι υπήρχαν νεύρα με την διαιτησία και ξέσπασαν σε μας. Δεν έχουμε καμία διάθεση να συνεχίσουμε, δεν τρεφόμαστε από τέτοιου είδους καταστάσεις, εκφράζουμε απλά τη λύπη μας».

Ο Εργοτέλης, από τη μεριά του, δε θέλησε να δυναμιτίσει το κλίμα και τονίζει πως τα γεγονότα θα διερευνηθούν και εφόσον παρατηρηθούν συμπεριφορές, που παρεκκλίνουν από τη φιλοσοφία του σωματείου, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Η απάντηση του Εργοτέλη αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικά ο Πρόεδρος Γιώργος Στειακάκης θα επιληφθούν άμεσα και θα διερευνήσουν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον ποδοσφαιρικό αγώνα Γυναικών μεταξύ των ομάδων ΕΡΓΟΤΕΛΗ-Τρικάλων για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής κατηγορίας στο γήπεδο «Ν. Καζαντζάκης» την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019.

Οποιαδήποτε συμπεριφορά παρεκκλίνει από τη φιλοσοφία του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, από όπου και αν προέρχεται, είναι απαράδεκτη, καταδικαστέα και μη ανεκτή. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε η πιο φιλόξενη ίσως ομάδα στην Ελλάδα και αυτή την κατάκτηση θα τη διατηρήσουμε πάση θυσία. Οι ανακοινώσεις αντιπαλότητας δεν ωφελούν, διότι κρούουν θύρες ανοικτές, τουλάχιστον για εμάς. Ελπίζω οι αρμόδιοι της φίλης ομάδας των Τρικάλων να προβληματιστούν και εκείνοι».