Γενικά Θέματα - Τοπικά

"Ο κύβος ερρίφθη": Δεν υποβιβάζεται κανείς

Η ΕΠΣ Χανίων γνωστοποίησε τις αποφάσεις που έλαβε αναφορικά με τα τοπικά πρωταθλήματα και αφορούν την επικύρωση των βαθμολογιών.

Το παράδειγμα άλλων Ενώσεων ακολούθησε και η ΕΠΣΧ αποφασίζοντας να μην υπάρξουν υποβιβασμοί. Ετσι δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από την Α' στη Β' και από τη Β' στη Γ' Κατηγορία. 

Αυτό σημαίνει ότι παραμένει στην Α' κατηγορία και ο Αστέρας Χαλέπας που είχε ουσιαστικά "αποχαιρετήσει" έχοντας μόλις 3 βαθμούς σε 25 αγωνιστικές, αλλά δεν είχε "σφραγιστεί" και μαθηματικά ο υποβιβασμός του, όπως και ο Ιδομενέας που ήταν 15ος και υστερούσε στην ισοβαθμία με τον Χάλη.

Στη Β' Κατηγορία Αμιλλα και Καλτσέτο που ισοβαθμούσαν στις δύο τελευταίες θέσεις θα παραμείνουν στην ίδια κατηγορία.

ΟΙ ΑΝΟΔΟΙ

Οπως αναφέρει η ΕΠΣΧ η ομάδα που τερμάτισε στην 1η θέση της Α' Κατηγορίας, Αρης Σούδας, προβιβάζεται στη Γ' Εθνική και απομένει η επίσημη απόφαση της ΕΠΟ για την άνοδο και της ομάδας που τερμάτισε στη 2η θέση (Παλαιόχωρα).

Από τη Β' στην Α' προβιβάζονται ΕΘΚ και Κορωνίδα, αν και υπάρχει περίπτωση ανόδου και του Θησέα ένα υπάρξει κενή θέση.

Στη Γ' Κατηγορία η επικύρωση έγινε με 1ο τον Αρη Βουκολιών και 2ο τον Νέο Κισσαμικό, που τερμάτισε στο πρωτάθλημα με αγώνα λιγότερο. Αμφότερες οι ομάδες θα αγωνίζονται στη Β' ΕΠΣΧ τη νέα σεζόν.

Να σημειωθεί ότι στο έγγραφο της ΕΠΣΧ δε χρησιμοποιείται η λέξη "πρωταθλητής" για τις ομάδες που τερμάτισαν πρώτες.

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Η επικύρωση για τις ομάδες "Κ" έχει ως εξής:

Στο πρωτάθλημα Κ16 πρώτη του βαθμολογικού πίνακα ανακηρύχθηκε η ομάδα του Πλατανιά, στο κύπελλο Κ14 το Καλτσέτο και στο πρωτάθλημα Κ14 το ΣΥΝΚΑ.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΠΣΧ

 

karta antonis garden