Γενικά Θέματα - Τοπικά

Εγκρίθηκαν ομόφωνα διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της ΕΠΣΧ- "Ερχεται" αναδιάρθρωση

Τα σωματεία της ΕΠΣΧ ενέκριναν ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, καθώς και τον προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο.

Από τα σημαντικά πράγματα που ειπώθηκαν ήταν η απόφαση για αναδιάρθρωση των τοπικών κατηγοριών αλλά και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την ολοκλήρωση του Ενωσιακού γηπέδου στο ΒΙΟΠΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ, Κώστας Κωνσταντινίδης, ξεκίνησε τη γενική συνέλευση αναφέροντας ότι λόγω των συνθηκών που επικρατούν και βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων η διαδικασία δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ενωσης, ευχαριστώντας τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και την Κατερίνα Ζομπανάκη για την παραχώρηση της αίθουσας στο Πνευματικό Κέντρο. 

GS Epsx 24 6 3

Ακολούθησε ο έλεγχος της απαρτίας των σωματείων, όπου διαπιστώθηκε ότι εκπροσωπούνταν 33 ομάδες, άρα υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία για να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. Τα σωματεία ενέκριναν ομόφωνα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα πρακτικά, τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, καθώς και τον προϋπολογισμό για τη νέα σεζόν. 

Στη συνέχεια υπερψηφίστηκε η εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΣΧ με το αντίστοιχο της ΕΠΟ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Ενωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 70ο έτος της ηλικίας του. 

GS Epsx 24 6 4

Τέλος έγινε η αναγνώριση των νέων μελών της ΕΠΣΧ, όπου το νέο σωματείο που εμφανίστηκε την περασμένη σεζόν και ήταν ο ΑΣ Γαλατάς έγινε ομόφωνα αποδεκτό και εντάχθηκε επίσημα στο δυναμικό της Ενωσης.

Να σημειωθεί ότι για τον έλεγχο των πρακτικών επιλέχτηκαν οι Στέλιος Μιχαηλάκης (Ηρακλής Νεροκούρου), Γιάννης Μυλωνάκης (ΣΥΝΚΑ) και Θανάσης Σοφιανός (Παγχανιακός/ΔΑΑΟΧ) και για ψηφολέκτες οι Βασίλης Χατζηδάκης (ΠΑΟ Καλτσέτο), Μύρων Καλογεράκης (ΑΕ Κυδωνίας) και Ανδρέας Φυντικάκης (ΑΟ Χανιά).

GS Epsx 24 6 6

Η ΓΣ έκλεισε με την παρουσίαση της διπλωματικής του (προπονητή της Ακαδημίας Ακρωτηρίου) Ευθύμη Πολυτίδη και παράλληλα ενημέρωση στα σωματεία για το θέμα "αθλητικό μάρκετινγκ σε ερασιτεχνικά σωματεία", η οποία έχει ως στόχο τη συνεργασία των ομάδων με τις τοπικές επιχειρήσεις για την επιστροφή των φιλάθλων - οικογενειών πίσω στο γήπεδο.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣΧ

Κατά την ομιλία του ο Κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η πανδημία έχει παγώσει τα πάντα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο κάποιοι στην περίοδο της καραντίνας έψαχναν τρόπους να ωφεληθούν με θέματα για δραστηριότητες της Ενωσης, μίας Ενωσης που έχει μια διοίκηση με διαφάνεια και ήθος. Λάθη γίνονται, αλλά δεν είναι εσκεμμένα, μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ολες οι αποφάσεις ήταν αποτέλεσμα διαλογικής συζήτησης, βαθιάς σκέψης και με τη σκέψη πώς θα είναι το ποδόσφαιρο με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν. Κοιτάζουμε πώς θα είναι το αύριο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να δουλέψουμε. Δεν είμαστε εστιατόριο να... μαγειρεύουμε τ' αποτελέσματα. Η καθυστέρηση στην επικύρωση των βαθμολογιών είχε να κάνει με την καθυστέρηση από πλευράς ΕΠΟ. Οσον αφορά το θέμα με την ορθή επανάληψη των επικυρώσεων η ΕΠΟ την τελευταία μέρα κι αφού είχαμε επικυρώσει τις βαθμολογίες μας έστειλε το έγγραφο με την απόφαση να ονομάσουμε πρωταθλητές τους πρώτους των κατηγοριών. Για το θέμα της Γ' Κατηγορίας, είχε γίνει μία ένσταση πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων και ως ΕΠΣΧ οφείλαμε να την εκδικάσουμε μετά την καραντίνα, αφού αφορούσε γεγονός που έγινε πριν τη διακοπή...».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι υπάρχει η σκέψη για αναδιάρθρωση στην Α' Κατηγορία με τη συμμετοχή 18 ομάδων, αλλά με σκεπτικό ότι θα υποβιβαστούν 4 για να επανέλθει τη σεζόν 2021-22 ο αριθμός "16".

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο διοικητικός απολογισμός περιλάμβανε την έκθεση των πεπραγμένων της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Τα σημαντικότερα κομμάτια είναι τα εξής:

2019
ΙΟΥΝΙΟΣ
-Η ΕΠΣΧ εκπροσωπήθηκε στη Γ.Σ. της ΕΠΟ (28/06) από τον πρόεδρο Κώστα Κωνσταντινίδη και τον αναπλ. ταμία Χρήστο Καποκάκη.
ΙΟΥΛΙΟΣ
- Σχολή επανεξέτασης προπονητών UEFA A, B,C στα Χανιά από τις 22 έως τις 30 Ιουλίου.
-Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΠΣΧ με τον νέο Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα θέματα αθλητισμού Στέλιο Μιχαηλάκη
- Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για το Ενωσιακό γήπεδο μεταξύ ΕΠΣ Χανίων και Περιφέρειας Κρήτης για την κοινή επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
- Εξουσιοδότηση προέδρου για να κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για εκκρεμείς οικονομικές υποθέσεις παρελθόντων ετών.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
-Λόγω μη συμμετοχής ομάδων σε Α' και Β' Κατηγορία αποφασίστηκε τα κενά να καλυφθούν από τις κάτω κατηγορίες (Β' και Γ', αντίστοιχα).
-Κλήρωση των πρωταθλημάτων Α', Β' Κατηγορίας στις 28 του μήνα.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
-Συνεργασία με τη Νέα Τηλεόραση σε πειραματικό στάδιο για προβολή αγώνα σε Live Streaming.
-Ιδρυση νέου σωματείου με την επωνυμία Αθλητικός Σύλλογος Γαλατά.
- Διεξαγωγή αγώνα Super Cup στα Περιβόλια (Πανακρωτηριακός-ΣΥΝΚΑ), στις 4 του μήνα.
μεταξύ του πρωταθλητή της Α κατηγορίας Α.Ο. Πανακρωτηριακού
-Διοργάνωση εκδήλωσης στο ΚΑΜ από ΕΠΣ Χανίων, την ΕΔ /ΕΠΣ Χανίων και τον Δήμο Χανίων (11/09) για ενημέρωση των σωματείων για τους νέους κανονισμούς. Στο περιθώριο της εκδήλωσης υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για το Ενωσιακό γήπεδο στο ΒΙΟΠΑ.
- Εκπρόσωπος στο Διαιτητικό Δικαστήριο από την ΕΠΣ Χανίων ορίσθηκε ο Δικηγόρος Θανάσης Τζίκας.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
-Σεμινάριο στο Επιμελητήριο Χανίων με θέμα «Εκπαιδευτικός προγραμματισμός Αναπτυξιακών Ηλικιών- Οργάνωση Ακαδημιών και Περιβάλλοντος μάθησης και εκπαίδευσης» με ομιλητή τον Grass Roof Manager της ΕΠΟ Χρήστο Σίσκο.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
- Σχολή UEFA C Plus στα Χανιά από 6 έως 12 του μήνα.
- Κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών (25/11) για τη φάση των "16"
-Πρόσληψη υπαλλήλου για τις ανάγκες της Ενώσεως.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
- Βράβευση της πρωταθλήτριας Μικτής ομάδας Κ16 και της γυναικείας ομάδας του ΑΟ Χανιά (πρωταθλήτριας του "κρητικού" ομίλου της Γ' Εθνικής) στη «Γιορτή του Αθλητή» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
- Νέα σχολή διαιτησίας από την Επιτροπή Διαιτησίας
2020
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
-Πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου, στο κέντρο «Ευτυχία Palace» ο ετήσιος χορός της ΕΠΣΧ για την ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής Ποδοσφαιριστών. Πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες απονομές στους πρωταθλητές και βραβεύθηκαν άνθρωποι του χώρου για την προσφορά τους.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
- Σχολή προπονητών UEFA D στις 13 και 14/02
-Πρόκριση Ενωσιακών ομάδων Κ 12 και Κ 14 στη φάση των "16" του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων.
ΜΑΡΤΙΟΣ
-Κλήση ποδοσφαιριστών Μικτών ομάδων από τους ομοσπονδιακούς προπονητές.
-Αναβολή αθλητικής δραστηριότητας λόγω COVID 19.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
- Απόφαση της ΕΠΟ για αναστολή εργασιών ΕΠΣ και λήξη πρωταθλημάτων και Κυπέλλου για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
ΜΑΙΟΣ
-Αναβολή Κυπέλλου «Μάχη της Κρήτης»

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Σύμφωνα με την ΕΠΣΧ η συμμετοχή των σωματείων στην ετήσια εκδήλωση για την ενίσχυση του ΤΑΠ ήταν καθολική. Από το Ταμείο την αγωνιστική περίοδο 2019-20, ενισχύθηκαν συνολικά 44 ποδοσφαιριστές, που αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού σε αγώνες των ομάδων τους. Επίσης στάλθηκε στην ΕΠΟ μία περίπτωση σοβαρού τραυματισμού, που χρειάστηκε εγχείρηση, για επιπλέον οικονομική ενίσχυση.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το σύνολο των αγώνων όλων των διοργανώσεων της ΕΠΣ Χανίων, που διεκόπησαν οριστικά έπειτα από την απόφαση της ΕΠΟ, ήταν 1.183 (200 στην Α', 192 στη Β' και 85 στη Γ' Κατηγορία, 50 στο Κύπελλο, 83 στο πρωτάθλημα Κ16, 65 στο Κύπελλο Κ14, 72 στο πρωτάθλημα Κ14, 186 στα Κ12, 135 στα Κ10 και 115 στα Κ8).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΩΝ

Σύμφωνα με την ΕΠΣΧ κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 έγιναν έλεγχοι στα γήπεδα όπου διεξάγονται οι αγώνες των τοπικών διοργανώσεων με σκοπό να εντοπιστούν και να καταγραφούν οι ελλείψεις που υπάρχουν. Παρατηρήθηκαν προβλήματα σε καίρια γήπεδα και όπου χρειάστηκε, η Επιτροπή ενημέρωσε τους αρμοδίους για την επισκευή των ζημιών και παρακολούθησε τις εργασίες που έγιναν.

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Με βάση τον οικονομικό απολογισμό της Ενωσης τα έσοδα από 1 Ιουνίου 2019 έως 31 Μαΐου 2020 ήταν 94.042,68 ευρώ και τα έξοδα 89.741,51 ευρώ. Το υπόλοιπο του ταμείου μαζί με αυτό που υπήρχε στις 31 Μαΐου 2019 είναι πλέον 98.366,14 ευρώ. Οσον αφορά το ΤΑΠ τα έσοδα ήταν 12.812,17 ευρώ και τα έξοδα 16.556,47 ευρώ. Το ταμειακό υπόλοιπο με βάση και τα 22.102,70 ευρώ που υπήρχαν έως τις 31/05/19 είναι 18.358,40 ευρώ.

Για τον προϋπολογισμό της νέας αγωνιστικής περιόδου (2020-2021) προβλέπονται τα έσοδα όσο και τα έξοδα στα 93.050,00 ευρώ.

Μετά την έκθεση του προϋπολογισμού ο πρόεδρος της Αμιλλας κ. Γιάννης Δασκαλάκης έθιξε το γεγονός ότι από το κράτος τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν καμία ενίσχυση και πρότεινε να γίνει μια καμπάνια για να αλλάξει η τακτική της Πολιτείας για την πλήρη αδιαφορία του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Από την πλευρά του Κ. Κωνσταντινίδη αναφέρθηκε ότι έχουν γίνει κινήσεις από την ΕΠΣΧ για το ζήτημα αυτό μέσω επαφών με αρμόδιους τοπικούς φορείς και με τον υφυπουργό αθλητισμού για να υπάρξουν τροποποιήσεις στη διαδικασία Μητρώου Σωματείων.

karta antonis garden