Γενικά Θέματα - Τοπικά

Τι γίνεται με το Ενωσιακό γήπεδο - Εκτίμηση για παράδοση έως τέλος του '20

Στο τελικό στάδιο φαίνεται να περνά η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου που αφορά την ΕΠΣ Χανίων με την κατασκευή του Ενωσιακού γηπέδου, που βρίσκεται στην περιοχή του ΒΙΟΠΑ στα Τσικαλαριά.

Οπως ειπώθηκε στη γενική συνέλευση της Ενωσης, άπαξ και ξεκινήσει ο εργολάβος, θα έχει παραδώσει το έργο το αργότερο σε τρεις μήνες, οπότε εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ, Κώστας Κωνσταντινίδης, ανέφερε σχετικώς ότι έχει εγκριθεί η δαπάνη από τον Φεβρουάριο και πως έγινε αυτοψία από τον εργολάβο και συμπληρωματική έκθεση έτσι ώστε τις επόμενες 3-4 εβδομάδες να αρχίσουν τα έργα.

«Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο εργολάβος, εφόσον και ο καιρός το επιτρέψει, σε 2-3 μήνες θα έχει παραδώσει το έργο», σημείωσε σχετικώς ο κ. Κωνσταντινίδης, κάνοντας την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το γήπεδο θα έχει παραδοθεί.

Σύμφωνα ακόμη με όσα ειπώθηκαν, ο συγκεκριμένος χλοοτάπητας προορίζεται ώστε ν’ αντέξει για 8 έως 10 χρόνια αναλόγως τη χρήση που θα έχει.

Αναφορά έγινε επίσης και στο ενοίκιο, το οποίο όπως ειπώθηκε, αποδίδεται στο ΒΙΟΠΑ. Μάλιστα το ποσό του ενοικίου που ανέρχεται στις 5.800 ευρώ ετησίως, έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό της ΕΠΣΧ για την επόμενη σεζόν. Ο Στ. Βαρουξάκης χαρακτήρισε το ποσό του ενοικίου ως ευτελές, δίνοντας για παράδειγμα τον Πλατανιά, την περίοδο που ηγούταν ο ίδιος διοικητικά και ότι εκείνη την περίοδο του ζητούσαν μεγαλύτερο ενοίκιο για προπόνηση της ομάδας σε συγκεκριμένο γήπεδο των Χανίων, το οποίο όμως δεν ανέφερε. 

Τέλος, έγινε αναφορά στα στελέχη που "έτρεξαν" τη διαδικασία όλο αυτό το διάστημα για το Ενωσιακό γήπεδο, οι οποίοι όπως τονίστηκε, ήταν από την ΕΠΣΧ οι Νίκος Παπαδάκης και Στέλιος Βαρουξάκης ενώ έγινε ειδική μνεία στους Νίκο Καλογερή και Κυριάκο Κώτσογλου από την Περιφέρεια και Στέλιο Μιχαηλάκη από τον Δήμο Χανίων.

karta antonis garden