Γ' ΕΠΣ Χανίων

Ανατροπή στη Γ' Κατηγορία, 1ος (με ματς περισσότερο) ο Αρης Βουκολιών

Ανατροπή στην κορυφή της βαθμολογίας της Γ' Κατηγορίας προέκυψε περίπου 2,5 μήνες μετά από την τελευταία αγωνιστική που διεξήχθη στις 7-8 Μαρτίου.

Ο Αρης Βουκολιών κέρδισε την ένσταση κατά των Νέων Μινωταύρου για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή και έτσι επικρατεί με 3-0 άνευ αγώνος, στο παιχνίδι που είχε χάσει με 1-2.

Αυτό σημαίνει ότι προσπερνάει στη βαθμολογία τον Νέο Κισσαμικό και είναι 1ος με 38 βαθμούς, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι για την ομάδα του Καστελίου εκκρεμούσε ο αγώνας με τον Τάλω. Από τους Νέους Μινωταύρου αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί και κατά συνέπεια η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

1.Αρης Βουκολιών 38
2.Νέος Κισσαμικός* 37
3.Δάφνη 32
4.Νέοι Μινωταύρου 26
5.Κουμπές 26
6.Ασπάλαθος 23
7.Σφακιά 19
8.Ατρόμητος Μάλεμε 13
10.Τάλως* 6
*Εχουν αγώνα λιγότερο
Σημ.: Οι Ν. Μινωταύρου έχουν ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.

Οπότε μένει να φανεί τι θα πράξει η ΕΠΣΧ στην περίπτωση αυτή με την ανάδειξη του πρωταθλητή. Παρόμοια περίπτωση με ομάδες που έχουν αγώνα λιγότερο υπενθυμίζεται ότι υπάρχει στο Λασίθι με την Α' Κατηγορία, με την ΕΠΣΛ να στρέφεται στη νομική υπηρεσία, ενώ και η ΕΠΣ Χίου έχει το ίδιο πρόβλημα με τη Μικρασιατική να ισοβαθμεί στην κορυφή υπερτερώντας αλλά με ματς περισσότερο του Κανάρη Νενήτων. Επίσης, η ΕΠΣ Λέσβου στράφηκε στη λύση του συντελεστή βαθμών (οι βαθμοί ανά παιχνίδι που έδωσε κάθε ομάδα) για να αναδείξει την ομάδα που θα ανέβει στη Γ' Εθνική (Αετός Λουτρών), αφού δεν ήταν δυνατό να διεξαχθεί ο αγώνας μπαράζ ανάμεσα στον 1ο της Λέσβου Αετό Λουτρών και της Λήμνου, Διαγόρα Σαρδών.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΧ συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά από το διάστημα της καραντίνας και στην απόφασή της για το παιχνίδι Αρης Βουκολιών-Νέοι Μινωταύρου αναφέρει τα εξής: Η ένσταση της ομάδας Άρη Βουκολιών κατά της ομάδας Νέοι Μινωταύρου για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή, γίνεται δεκτή. Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της ομάδας Άρη Βουκολιών και αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος από την ομάδα Νέοι Μινωταύρου, άρθρο 23 παρ 6α του Κ.Α.Π. και επίσης της επιβάλλεται χρηματική ποινή εκατό ευρώ (100,00) ποσό που πρέπει να καταβληθεί εντός ενός (1) μήνα σύμφωνα με τον Π.Κ.

 

karta antonis garden