Γ' Εθνική

Ο αγιασμός του Πόρου και τα παράπονα του προέδρου

Τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο καλωσόρισαν την Παρασκευή στον Πόρο με τον καθιερωμένο αγιασμό στο "Ικάριο". Η επιλογή του "Ικάριου" για την προπόνηση και τον αγιασμό της πρώτης ομάδας μόνο τυχαία δεν ήταν από τους ανθρώπους του Α.Ο. Πόρου που ζητούν λύση στο θέμα του γηπέδου που ταλαιπωρεί το σωματείο.

kritiko ergastiri 30 03 20 1

Ο προέδρου του Πόρου, Γιάννης Ασσαργιωτάκης, δήλωσε επί του θέματος:

«Μόλις τελειώσαμε τον αγιασμό και πιστεύω ότι είναι η επίσημη αρχή της καινούργιας σεζόν για μας. Νεοφώτιστοι στη Γ' Εθνική. Είμαι πολύ χαρούμενος με την παρουσία σου Κώστα Παπαδόπουλε εδώ γιατί πέρυσι είχες έρθει και στην "πρώτη της ομάδας και τελικά πήραμε το πρωτάθλημα. Τώρα δεν λέω ότι θα πάρουμε πρωτάθλημα αλλά είσαι γουρλής, θα μας φέρεις γούρι, τουλάχιστον να έχουμε μια εύκολη παραμονή.

Έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε μια καλή ομάδα, νεανική, γρήγορη, με τον ίδιο κόουτς ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία στη δουλειά με μικρούς παίκτες. Είμαστε η σταχτοπούτα της Γ' Εθνικής στον όμιλο της Κρήτης όπως έχω πει πολλές φορές και αρχίζουμε με ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ, είναι κι ένα μεγάλο παράπονο που έχω.

Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση εγώ και όλο το συμβούλιο για το καλό της ομάδας μας, το γηπεδικό. Είμαστε η μόνη ομάδα της Γ' Εθνικής που έχουμε τεράστια έξοδα στο να αθληθούμε. Υπάρχουν ομάδες ιστορικές βέβαια και αυτό είναι φυσιολογικό να έχουν εγκαταστάσεις, αλλά εμείς είμαστε σαν τους τσιγγάνους δεξιά, αριστερά.

Σήμερα ήρθαμε να προπονηθούμε στο Ικάριο, πότε-πότε κάνουμε προπόνηση στο Μαρτινέγκο, πότε-πότε στη Βαγιά. Και είναι αμαρτία μια ομάδα της Γ' Εθνικής να μην μπορεί να βοηθηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση του τόπου μας και τουλάχιστον να μπορεί να προπονηθεί και να αθληθεί σωστά.

Και να αρχίζει αθλητικά στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους. Η οικονομική περίοδο που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη και μια μικρή γειτονιά, μια ομάδα που βασίζεται σε 14-15 άτομα να πρέπει να έχει μεγαλύτερο έξοδο το γηπεδικό είναι λίγο αμαρτία. Θα ήθελα πάρα πολύ να ζητήσω από την τοπική αυτοδιοίκηση να σκύψει στο πρόβλημά μας, να μας βοηθήσει και να μας δώσει ένα χώρο να προπονηθούμε δύο ώρες τη μέρα.

Θα υπάρχει ένα γήπεδο που θα μπορούμε να προπονηθούμε σωστά. Έχουμε παίκτες που αξίζουν πολλά αθλητικά, ποδοσφαιρικά και είναι αμαρτία να τρέχουμε δεξιά, αριστερά και να είμαστε σ' ένα γήπεδο σαν απόψε που δεν υπάρχει ντους να κάνουμε, έτσι; Θα φύγουν να πάνε να κάνουνε μπάνιο στα σπίτια τους και είναι αμαρτία.»

Είναι ένα μήνυμα αυτό ότι κάνατε τον αγιασμό στο Ικάριο, μήπως θέλετε να περάσετε κάποιο μήνυμα στην τοπική αυτοδιοίκηση;

«Ναι. Είναι ένα γήπεδο που έχει φτιαχτεί από το Δήμο. Ίσως λίγο και παραμελημένο. Εγώ σας έδωσα φωτογραφικό υλικό, σας έδωσα βίντεο. Ήρθαμε εδώ και πολλές εβδομάδες να το καθαρίσουμε, να το συμμαζέψουμε, να μαζέψουμε τα σκουπίδια από τον περιβάλλοντα χώρο, να βγάλουμε τα χόρτα για τα δενδράκια που είχαν φυτρώσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Να φέρουμε νερό, γεννήτριες, να έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα εδώ για να καθαρίσουμε το χώρο. Και ας βρισκόταν μια λύση από την τοπική αυτοδιοίκηση και για μας, όχι μόνο για τους άλλους αλλά και για μας, είναι ένα μεγάλο παράπονο. Εμείς στον Πόρο δεν έχουμε ούτε μια μπασκέτα, ούτε ένα φίλε βόλεϊ, όχι ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Δεν έχουμε τίποτα. Είμαστε ένα από τα μεγαλύτερα προάστια στο Ηράκλειο και αθλητικά δεν υπάρχει τίποτα. Θέλουμε να αθληθούμε, έχουμε το δικαίωμα στην άθληση. Δεν θέλω να μιλήσω για το ποδόσφαιρο, ούτε για τους στόχους της ομάδας.

Εμείς θέλουμε ν' αθλήσουμε τα παιδιά της γειτονιάς μας και ν' αθληθεί και η μεγάλη ομάδα. Αυτή τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή δεν την έχουμε και είμαστε η μόνη συνοικία σ' όλο το Ηράκλειο.»

karta antonis garden