Συνεντεύξεις

Τζουγκαράκης: Πρωτόγνωρη και φανταστική εμπειρία

Γεμάτος εμπειρίες και πρωτόγνωρα συναισθήματα από τη συμμετοχή του στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20 επέστρεψε στα Χανιά ο αθλητής του ΣΦΠ Χανίων Αλέξανδρος Τζουγκαράκης, ο οποίος θέλησε να τα μοιραστεί με τους αναγνώστες του athlitiko.gr.

Στις σημαντικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες που αποκόμισε από το Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20 αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Τζουγκαράκης. Ο αθλητής του ΣΦΠ Χανίων και μέλος της Εθνικής Παίδων που τερμάτισε 2η στα Βαλκάνια παραχώρησε συνέντευξη στο athlitiko μιλώντας μας αρχικά για την εμπειρία μίας διεθνούς διοργάνωσης:

«Ήταν μια φανταστική εμπειρία και πρωτόγνωρη για μένα, την οποία σίγουρα θα ήθελα να επαναλάβω εάν μου δοθεί η δυνατότητα. Από όλο αυτό αποκόμισα σημαντικά εφόδια για την συνέχεια της αθλητικής μου πορείας, καθώς έμαθα καινούρια πράγματα και με βοήθησε να εξελιχθώ στον τομέα του volley και όχι μόνο.»

Tzougarakis me alvania2

Η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου μπορεί να θεωρηθεί μίας πρώτης τάξεως επιτυχία, ιδιαίτερα να αναλογιστούμε ότι η Εθνική μας παρουσιάστηκε στη διοργάνωση με μικρότερη ηλικιακά ομάδα (Κ18 αντί Κ20). Πόσο κοντά όμως βρέθηκε στο χρυσό μετάλλιο;

«Η διάκρισή μας στο βαλκανικό πρωτάθλημα με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης με χαροποίησε και με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Πίστευα στις δυνατότητες της ομάδας μας και -σίγουρα- με δεδομένο την μικρότερή μας ηλικίας το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από το θεμιτό. Σίγουρα ο αγώνας του τελικού έναντι της ομάδας του Μαυροβουνίου ήταν στα μέτρα μας, όμως το παιχνίδι καθώς και το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.»

Μπορεί άραγε η συγκεκριμένη επιτυχία και η γενικότερη εμπειρία του Βαλκανικού να αποτελέσει τον "βατήρα εκτόξευσης" στην καριέρα ενός νεαρού ταλαντούχου αθλητή;

«Η κλίση μου στο συγκεκριμένο αναπτυξιακό τμήμα της εθνικής φυσικά και μου προσφέρει σημαντική ώθηση για την μελλοντική ενασχόληση μου με το άθλημα. Αυτό γιατί, είχα την ευκαιρία να κάνω σημαντικές γνωριμίες από όλη την Ελλάδα, να ζήσω αξιοσημείωτες εμπειρίες και να ταξιδέψω σε μέρη που χωρίς το volley μπορεί να μην είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ.»

Tzougarakis Block

Ο Αλέξανδρος Τζουγκαράκης δείχνει να έχει ξεκάθαρη και στέρεα άποψη για τον πολυσήμαντο ρόλο που "έπαιξε" ο σύλλογός του (ΣΦΠ Χανίων) σε όλο αυτό:

«Υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από όλα τα μέλη του συλλόγου μας εδώ και αρκετά χρόνια. Φροντίζουν όσο το δυνατόν καλύτερα για την σωστή προετοιμασία μας για τέτοια σημαντικά βήματα καθώς μας έχουν ήδη εφοδιάσει με τις απαιτούμενες βάσεις. Αξία αναφοράς είναι και η υποστήριξη που λαμβάνω από τους συμπαίκτες - φίλους μου.»

karta antonis garden