Συνεντεύξεις

Δημητρουλάκη για Α1: Τώρα θα δείξουμε τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε

Η Φρόσω Δημητρουλάκη αποτελεί το συνδετικό κρίκο της ομάδας του ΟΑΧ, που παρουσιάστηκε πριν από 10 χρόνια στην Α1 και εγκατέλειψε με την τωρινή που επιστρέφει. Η Χανιώτισσα προπονήτρια μιλά στο athlitiko και θυμάται…

Η Δημητρουλάκη είναι ουσιαστικά ο κατάλληλος άνθρωπος προκειμένου ν' αναλύσει το τι συνέβη πριν από 10 χρόνια, τη σεζόν 2009-10 όταν και ελήφθη η "σκληρή" απόφαση να εγκαταλείψει η ομάδα το πρωτάθλημα της Α1 στο οποίο είχε φτάσει με πάρα πολύ κόπο. Μετά από αυτό το πολύ μεγάλο διάστημα, η χανιώτικη ομάδα επιστρέφει στα παρκέ της μεγάλης κατηγορίας και μάλιστα αυτό γίνεται με το να δείχνει σε μια πιο καλή κατάσταση γενικότερα. Αυτό δηλώνει άλλωστε το γεγονός ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τα τρία από αυτά, η Αντισφαίριση αγωνίζεται στην Α2, έχοντας δώσει την δυνατότητα να παίξουν πολλές παίκτριες από τα Χανιά.

Η Φρόσω Δημητρουλάκη μιλά στο athlitiko για ό,τι αφορά τη νέα σεζόν, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στο στόχο, χαρακτηρίζοντας ως εφικτή την παραμονή.

Ακολουθούν οι δηλώσεις από την προπονήτρια του ΟΑΧ:

Για την επιστροφή της ομάδας στην Α1 εθνική κατηγορία μετά από δέκα χρόνια: «Είναι μια δικαίωση, γιατί τότε είχαμε κάνει μια υπερπροσπάθεια, είχαμε κερδίσει την άνοδο μέσα στο γήπεδο και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μας. Είναι μια ευκαιρία τώρα να δείξουμε τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε».

Για το πόσο δούλεψε ο ΟΑΧ όλο αυτό το διάστημα των δέκα ετών για να ξαναφτάσει σε αυτό το επίπεδο: «Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Οταν διαλύθηκε η ομάδα, δεν έμεινε τίποτα... Μας αφαίρεσαν μέχρι και τις ώρες στο γήπεδο και δεν καταφέραμε ούτε τα παιδιά που έμειναν, δεν είχαμε το δικαίωμα, τη δυνατότητα να μπούμε στο γήπεδο και να τα δουλέψουμε. Ηταν μια απόφαση της τότε δημοτικής αρχής που μας πονάει ακόμα. Τα επόμενα χρόνια ξεκινήσαμε από το μηδέν με παιδιά από πολύ μικρές ηλικίες. Ρίξαμε το βάρος στις υποδομές και είναι αυτά που τα τελευταία χρόνια συμπληρώνουν τη γυναικεία ομάδα. Ολα αυτά τα χρόνια γινόταν αυτή η διαδικασία: δουλεύαμε για να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο από το μηδέν. Φυσικά, στα χρόνια που πέρασαν, κάποια παιδιά που τότε θα μπορούσαν να παίξουν, δεν τα κατάφεραν κι έτσι απομακρύνθηκαν από το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά πιστεύω ότι πάντα μέσα στο μυαλό τους, τους έχει μείνει η έννοια για την προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή».

Tzougraki Bravefsi2

Συγκινημένη στη βράβευση της Χανιώτισσας, Τζουγκράκη, στο περσινό ματς της Α2 με την Ελευθερία Μοσχάτου.

Για το αν τα Χανιά μπορούν και αξίζουν να έχουν ομάδα στην Α1: «Ναι, πιστεύω ότι και το αξίζουν και μπορούν να το καταφέρουν. Μετά που έγινε η διάλυση της ομάδας πριν από 10 χρόνια, πολλοί στα Χανιά σκέφτηκαν μήπως θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει έτσι ώστε η ομάδα να μην είχε φτάσει σε αυτό το σημείο. Αυτές τις ημέρες έκανα ένα περίπατο στα Χανιά και υπήρξαν άνθρωποι που μου είπαν ότι αυτή τη φορά η ομάδα θα πρέπει να παραμείνει στην Α1, να παίξει στην Α1 και να δραστηριοποιηθούν και εκείνοι, οι Χανιώτες δηλαδή, έτσι ώστε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Θεωρώ ότι το μεγάλο μας κέρδος είναι αυτό, θα πρέπει να βγούμε στο δρόμο και να χτυπήσουμε την πόρτα στους επιχειρηματίες και τους φίλους του μπάσκετ έτσι ώστε να μας βοηθήσουν με μικρές χορηγίες και αγορά κάποιων διαρκείας για να στηριχτεί η ομάδα».

Για τις πολλές και μαζεμένες κλήσεις αυτό το καλοκαίρι από τις Εθνικές ομάδες σε παίκτριες του ΟΑΧ και τι σημαίνει για την ίδια που έχει αναδείξει αυτά τα παιδιά: «Για μένα είναι δικαίωση. Σημαίνει ότι αυτό που κάνω τόσα χρόνια, το κάνω καλά και σωστά και αποδίδει. Είναι τιμή μου ότι μου το έχουν εκφράσει όλοι οι προπονητές της Ομοσπονδίας, μου έχουν πει να μην αφήσω ποτέ τις υποδομές γιατί όπως μου λένε, παίρνουμε πάντα παιδιά από σένα, από τα Χανιά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Θέλω να πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα τα επόμενα χρόνια θα έχουμε και νέα παιδιά που θα βρεθούν σε αυτό το επίπεδο. Ηδη δουλεύονται οι υποδομές, δουλεύουμε τα παιδιά που είναι τέσσερα χρόνια μικρότερα από αυτά που παίζουν αυτή τη στιγμή. Συνεχίζουμε τη δουλειά και ευελπιστούμε ότι και οι γονείς θα μας ακολουθήσουν γιατί, αν και θεωρώ ότι υπάρχουν κι άλλα αθλήματα στα Χανιά, οι ώρες που αφιερώνουν τα παιδιά στο μπάσκετ είναι τέσσερις φορές λιγότερες! Παρότι δεν έχουμε ως άθλημα τις απαραίτητες ώρες, έχουμε καλά αποτελέσματα».

Dimitroulaki Dermitzakis Tzougrakis

Με τους Στ. Δερμιτζάκη και Γιάννη Τζουγκράκη που "τρέχουν" το τμήμα μπάσκετ του ΟΑΧ.

Για το αν μπορεί το ρόστερ της Α1 να έχει Χανιώτισσες και αν αυτό το γεγονός απασχολεί τον ΟΑΧ: «Αυτό είναι ένα θέμα που μας απασχολεί, ασφαλώς, μεταξύ άλλων και τον προπονητή μας, τον Σταύρο Νανάκο. Στο μυαλό μας είναι ότι στο ροτέισον να δοθεί η ευκαιρία, χρόνος στα παιδιά. Φυσικά, θα πρέπει να καταλάβουν και αυτά κάτι πάρα πολύ απλό, ότι δεν είναι φτιαγμένα, δεν είναι έτοιμες παίκτριες, είναι παιδιά που ανεβαίνουν σιγά-σιγά. Η κατηγορία θα είναι δύσκολη, οπότε μέχρι να προσαρμοστούμε όλοι δεν θα είναι τόσο εύκολο στην αρχή να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παιδιά που δεν έχουν την εμπειρία. Αυτό είναι το βασικό και όσο περνάει ο καιρός και η ομάδα θα προσπαθεί και θα βρίσκει τα πατήματα της, αυτό θα αλλάζει. Δε χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά. Πριν από δύο χρόνια, κανείς δεν περίμενε στην αρχή της χρονιάς ότι στο τέλος της, η Δασκουλίδου θα ήταν αναντικατάστατη στην ομάδα για 25 λεπτά. Μέχρι τα Χριστούγεννα δεν είχε μπει καν στο γήπεδο, να παίξει δηλαδή σε κάποιο παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι όποιο παιδί έχει υπομονή, δουλεύει και ακολουθεί, ευκαιρίες θα δοθούν σε όλους».

Για το αν είναι εφικτός ο στόχος της παραμονής: «Πιστεύω ότι είναι εφικτός. Με την ποιότητα των Ελληνίδων παικτριών και την προσθήκη των ξένων, με τη δουλειά που θα γίνει -το προπονητικό τιμ αυξήθηκε κατά ένα άτομο γιατί ήρθε κοντά μας ο Λευτέρης Θεοδωράκης ο οποίος θα αναλάβει την εκγύμναση της ομάδας που είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα- νομίζω ότι πάμε συντεταγμένα όλοι μαζί μ’ ένα στόχο, να σώσουμε την ομάδα, καταρχάς την πρώτη χρονιά και μετά να την σταθεροποιήσουμε στην κατηγορία»...

karta antonis garden