Συνεντεύξεις

Μωυσίδης: Ανοιξε μια νέα σελίδα στην καριέρα μου

Ο Σεραφείμ Μωυσίδης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Κρήτη, δηλώνει ήδη ενθουσιασμένος που βρίσκεται στην οικογένεια της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ ενώ παράλληλα μιλά και για τις δυσκολίες του νεοσύστατου κρητικού ομίλου.

Ο 28χρονος αμυντικός ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην ιταλική Μπρέσια και έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Εδεσσαϊκό, Νίκη Βόλου, Παναιγιάλειο και Απόλλωνα Καλαμαριάς θα βρεθεί για πρώτη χρονιά στην καριέρα του στην Κρήτη και τα Χανιά.

To athlitiko μίλησε μαζί του για τη μετακίνηση του στην ομάδα του ΣΥΝΚΑ, τους στόχους αλλά και για τον κρητικό όμιλο που σχηματίστηκε φέτος.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη μετακίνηση του στο ΣΥΝΚΑ: «Το να έρθω στην ομάδα του ΣΥΝΚΑ για μένα ήταν μια μεγάλη απόφαση και μια νέα σελίδα στη ζωή και την καριέρα μου. Παρ' όλα αυτά, ήταν πολύ εύκολη, λόγω των συνθηκών που συνάντησα και της άψογης συμπεριφοράς τόσο της διοίκησης, όσο και του προπονητή. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της οικογένειας του ΣΥΝΚΑ και θέλω να βάλω το λιθαράκι μου ώστε να συμβάλλω τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία και υψηλότερη θέση. Εχουμε ξεκινήσει πολύ καλά με όρεξη και θέληση για δουλειά που είναι και το πιο σημαντικό για να προχωρήσουμε. Μέσα απ’ την καθημερινή προσπάθεια έρχεται και η μελλοντική καταξίωση και πιστεύω ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα για να καταφέρουμε τους στόχους μας και φέτος. Το κλίμα είναι άψογο ανάμεσα σε όλες τις μεριές και είμαι σίγουρος ότι το τέλος της χρονιάς θα μας βρει χαρούμενους».

Georgoulis Kasapidis Moysidis Imeri Kola Pagalos

Για την ομάδα και τους στόχους της: «Η ομάδα είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Οι συμπαίκτες μου είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές είτε έμπειροι είτε φερέλπιδες. Αλλά το κυριότερο είναι πως υπάρχει χημεία και για εμάς τους νέους είναι εύκολη η προσαρμογή, οι στόχοι μας είναι σίγουρα η ομάδα να πάει καλύτερα από πέρσι. Με ταπεινότητα και δουλειά να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο που να συνδυάσει ουσία και θέαμα. Οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας, ελπίζω να κάνω μια καλή χρονιά και να βοηθήσω τα μέγιστα στην ομάδα».

Για τον κρητικό όμιλο: «Το ότι δημιουργήθηκε κρητικός όμιλος είναι σίγουρα θετικό οικονομικά για όλες τις ΠΑΕ. Θα υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου βέβαια. Οσο για τον ανταγωνισμό θεωρώ ότι παραμένει ένας από τους δυσκολότερους ομίλους, αν και με λιγότερες ομάδες. Αυτό ακριβώς τον κάνει δυσκολότερο, επειδή υπάρχουν μικρότερα περιθώρια λάθους. Πιο δύσκολα καλύπτεται μια γκέλα στο φετινό πρωτάθλημα, παρά σ' ένα πρωτάθλημα 14 ή 16 ομάδων. Απαιτεί συγκέντρωση από το 1ο λεπτό της πρώτης αγωνιστικής μέχρι το τελευταίο λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής».

Επιμέλεια: Γιάννης Τσοκάνης

karta antonis garden