Συνεντεύξεις

Τζουγκράκη: Μπασκετικό μου σπίτι ο ΟΑΧ, κάποια στιγμή θα επιστρέψω

Για τη συμμετοχή του ΟΑΧ στην Α1 μετά από 10 χρόνια, την ίδια και την πορεία της μέχρι σήμερα στο μπάσκετ μιλά στο athlitiko η Εύη Τζουγκράκη.

Η Χανιώτισσα αθλήτρια η οποία θ’ αγωνιστεί τη νέα σεζόν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ηλιούπολη, στην Α2 κατηγορία, μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον ΟΑΧ, λέγοντας ότι αποτελεί το μπασκετικό της σπίτι. Τονίζει ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει, ενώ για την συμμετοχή της ομάδας στην Α1, σημειώνει πως η παραμονή είναι εφικτή.

Η 21χρονη Τζουγκράκη αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια εκτός Κρήτης, έχοντας παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Α1, αλλά και σε Αρκάδι, ΚΑΟ Μελισσίων, Ελευθερία Μοσχάτου και Ηλιούπολη, ομάδα στην οποία βρίσκεται από την περσινή περίοδο. Εχει διατελέσει για πέντε χρόνια, από το 2012 έως το 2017, μέλος των Εθνικών ομάδων παγκορασίδων, κορασίδων, νεανίδων και γυναικών, συμμετέχοντας σε διεθνή τουρνουά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις της στο athlitiko.

Για την ενασχόλησή της με το μπάσκετ, όταν τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα και αγωνίζεται στην Α2: «Το μπάσκετ αποτελεί για μένα τρόπο ζωής. Τα τελευταία χρόνια, το επίπεδο της Α2 έχει ανέβει πάρα πολύ και θεωρώ ότι οι παρουσία των ξένων αθλητριών στην Α1 είναι και η μόνη διάφορα. Σε αρκετές ομάδες της Α2 γίνεται εξαιρετική δουλειά και υπάρχουν αθλήτριες όπου θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν και στην Α1. Η παρουσία μου σε μια καλή ομάδα της Α2 αποτελεί συνειδητή επιλογή».

Για την επιστροφή του ΟΑΧ στην Α1: «Νομίζω ότι σωστά έπραξαν στην ομάδα και αποφάσισαν να αγωνιστούν στην Α1 αφού έτσι κι αλλιώς ο στόχος που είχε τεθεί ήταν η άνοδος, αρκεί να μην εμφανιστεί η ομάδα ως κομήτης. Το θέμα είναι να έχουν σταθμίσει σωστά τα δεδομένα αφού έχουν πολλά στοιχεία για να παραμείνουν εκεί για χρόνια όπως οι υποδομές τους όπου σε μια σταθερή βάση δίνουν ποιοτικές αθλήτριες και τροφοδοτούν την γυναικεία ομάδα αλλά και τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων. Λίγες ομάδες ακόμη και στην Α1 διαθέτουν τέτοια ποιότητα. Οι περισσότερες αρκούνται σε παιδομάζωμα».

Tzougraki

Για το αν είναι εφικτός ο στόχος της παραμονής για τον ΟΑΧ στην Α1 και τι εκτιμά ότι χρειάζεται από άποψη ενίσχυσης: «Η παραμονή στην Α1 είναι εφικτή. Φυσικά είναι και αποτέλεσμα συγκυριών, όμως η ομάδα έχει ταλαντούχες γηγενείς αθλήτριες, αθλήτριες με εμπειρίες και ταλέντο εκτός Κρήτης και το κυριότερο, εξαιρετικό τεχνικό τιμ. Σπουδαίο φυσικά ρόλο θα παίξει η επιλογή των ξένων αθλητριών αλλά όπως είπα, οι άνθρωποι που δουλεύουν γι’ αυτό έχουν την εμπειρία και την ποιότητα για να κάνουν σωστές επιλογές. Τύχη μόνο χρειάζεται, στοιχείο απαραίτητο στον αθλητισμό».

Για το ότι πριν από δύο χρόνια ο ΟΑΧ την είχε τιμήσει στο παιχνίδι με την Ελευθερία Μοσχάτου και τι έχει να θυμάται από τον ΟΑΧ, αλλά και αν θα ήθελε κάποια στιγμή να επιστρέψει: «Από τον ΟΑΧ οι αναμνήσεις είναι μόνο ευχάριστες τόσο για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τις μικρές ηλικίες όσο και για το οικογενειακό κλίμα. Φυσικά και κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω στον ΟΑΧ αφού αποτελεί το μπασκετικό μου σπίτι. Εξάλλου νομίζω ότι πλέον πολλές αθλήτριες επιθυμούν να βρεθούν στα Χανιά και να παίξουν για την ομάδα, αρκεί να τη διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο».

Tzougraki Bravefsi

Από τη βράβευσή της στο παιχνίδι ΟΑΧ-Ελευθερία Μοσχάτου, μαζί με την πρώην προπονήτριά της, Φρόσω Δημητρουλάκη.

Για το μέλλον της στο μπάσκετ και τι θέλει να καταφέρει από εδώ και στο εξής: «Αυτό το οποίο θέλω, είναι να προσπαθώ να βελτιώνομαι διαρκώς. Αυτός ήταν και θα είναι ο στόχος μου».

Για το στόχο που θέτει με την ομάδα της, την Ηλιούπολη, τη νέα περίοδο στην Α2: «Επειδή η ομάδα μου τα τελευταία χρόνια αποτελείται από νέες, κυρίως ταλαντούχες αθλήτριες και μια προπονητική ομάδα με εμπειρία και γνώσεις όπου γίνεται εξαιρετική δουλειά, ως πρώτος στόχος τίθεται η καθημερινή ατομική και ομαδική βελτίωση ούτως ώστε να μπορούμε να παίζουμε καλό μπάσκετ και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

karta antonis garden